Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс засипа с похвали острието на отбора Рахим Стърлинг, който се превръща в основен футболист на "мърсисайдци", въпреки крехката си възраст.

"Това, което казахме на Рахим тогава, когато проби в отбора е, че трябва да има собствена идентичност като футболист. Той трябва да вкарва голове и да създава такива. Това му е работата", сподели Роджърс, цитиран от вестник "Мирър".

"През миналия сезон той вкара 10 гола. Това дете ще става още по-добро. Когато си толкова млад е важно да разбереш точно какво е ролята ти на терена, не просто да бъдеш добър. Трябва да се ефикасен и ефективен."

"Неговото развитие достигна до едно ново ниво. Той е доста над нивото, когато направи пробив в първия отбор както тактически, така и технически. Най-красивото нещо е неговата зрялост. Той се превръща в един красив млад мъж, който е готов да носи отговорност."

"Той е само на 19 години, но в големите мачове показа, че е великолепен талант. Той те кара да станеш от мястото си, докато го гледаш. Когато получи топката си казваш, че след малко ще се случи нещо."

"Съперниците се плашат от този млад човек и това показва нивото на неговото развитие. Все още му предстои доста работа, но той е наясно с това и се развива наистина много добре."

"Само вижте отново завършващият му удар срещу Манчестър Сити в Ню Йорк и ми кажете колко пъти сте виждали подобно докосване от Меси? Да минеш с топката през куп от играчи в сгъстеното от тела наказателно поле", добави Роджърс.