Мениджърът на Ливърпул Арне Слот заяви, че е казал на играчите да бъдат горди от себе си, тъй като се постигнали нещо, което е "почти невъзможно".

В сряда мърсисайдци спечелиха с 1:0 като гост на германския РБ Лайпциг за третата си поредна победа в Шампионската лига. Успехът бе шести за "червените" далеч от дома и общо 11-и в 12 мача през този сезон, като и двете постижения са рекордни в историята на клуба.

"Мисля, че трябва да се гордеем от това, което постигаме. Преди нас е имало толкова много големи отбори и толкова много велики играчи, които са носили тази фланелка. Да постигнем нещо подобно, което досега не е било правено в толкова голям клуб, е почти невъзможно", обясни нидерландският специалист.

"Рекордите са хубаво нещо и всички им се радваме, но има и по-хубави неща от тях - това са трофеите", добави Слот.

Той добави, че въпреки положенията пред РБ Лайциг, открили се пред вратата на Куивин Келехър, е по-доволен от играта в този мач, спрямо домакинската победа с 2:1 над Челси през уикенда.

"В този мач имаше големи периоди, в които ние доминирахме. Така беше във всичките ни срещи, освен тази с Челси. Така че от днешния мач нямам никакви притеснения", коментира още той.

Слот посочи, че изваждането на голмайстора на тима Мохамед Салах през второто полувреме е било изцяло с мисъл за предстоящия двубой с Арсенал в неделя.

"Имаме някои контузии в тима, така че трябва да успеем да се погрижим за всички. Някои от играчите натрупаха много мачове и Мо е един от тях. В неделя ни предстои голям мач и искам да мога да разчитам на максимално широка група", завърши нидерландецът.