Ръководството на английския футболен клуб Ливърпул и представители на капитана Върджил ван Дайк са започнали преговори за нов договор. Това съобщи лично нидерландският бранител, цитиран от агенция Ройтерс.

33-годишният Ван Дайк пристигна в Ливърпул през 2018 с трансфер от Саутхемптън и спечели всичко възможно с "червените" - Висшата лига, Шампионската лига, два пъти Купата на Лигата, Купата на ФА и Световната клубна купа.

"Провеждат се дискусии, но в момента не знам много по този въпрос. Ще видим какво ще се случи", каза той, цитиран от Ройтерс.

"Изцяло съм фокусиран върху мачовете с Ливърпул и искам да ги печеля. Нищо друго не ме интересува в момента. Чувствам се много добре физически и психически, а освен това се и забавлявам на терена. Напълно отдаден съм на Ливърпул и просто искам да направим успешен сезон".

Новият мениджър на отбора Арне Слот заяви през август, че ветерани като Ван Дайк, Мохамед Салах и Трент Александър-Арнолд, които са с изтичащи договори, трябва да си заслужат нови споразумения. Той добави, че Ливърпул ще влиза в преговори в зависимост от представянето на футболистите.

Ливърпул е първи в класирането на Висшата лига с една точка пред Манчестър Сити.

Снимка: БГНЕС