Бившият защитник на Ливърпул Глен Джонсън смята, че "червените" трябва да се фокусират върху новия договор на Трент Александър-Арнолд пред тези на Мохамед Салах и Върджил ван Дайк.

Мърсисайдци започват отлично на терена при новия си мениджър Арне Слот, но извън него имат доста за какво да мислят, като феновете следят трепетно развитието около новите договори на споменатите трима.

Бившият десен бек Джонсън няма съмнение, че Александър-Арнолд е най-важният за отбора от тях заради възрастта на английския национал.

Говорейки пред Genting Casino, цитираният от webcafe.bg Джонсън каза: "Ако трябваше да избера договор за подновяване като приоритет в случаите на Трент Александър-Арнолд, Мо Салах и Върджил ван Дайк, тогава Трент е този, който бих избрал. Всички те са от световна класа, но Трент е по-млад и вероятно ще играе за Ливърпул още шест-седем години.

Мо и Върджил, колкото и да са добри, няма да могат да направят това. Разбира се, има слухове, че Реал Мадрид иска да привлече Трент и не очаквам те да изчезнат току-така. Реал Мадрид е голям, емблематичен клуб. Повечето играчи може да не си го признават, но почти всички искат да играят за Реал. И мисля, че това би било сделка, която той не би могъл да отхвърли. Ако реши да си тръгне, никой не може да му се сърди."

И тримата играчи ще бъдат свободни да започнат преговори с други клубове през януарския трансферен прозорец, като Ливърпул трябва да побърза, за да реши тези казуси.