Бившият бразилски футболист Лукас Лейва разкри какви са били емоциите му при срещата с Юрген Клоп в края на 10-годишния му престои в английския Ливърпул. Той напусна Ливърпул през лятото на 2017 година след 346 мача с екипа на "мърсисайдци".

Бразилецът пристигна на "Анфийлд" през 2007-а от тима на Гремио и се превърна в ключов играч под ръководството на Рафаел Бенитес. С привличането на Юрген Клоп през 2015-а Лукас Лейва игра на различни позиции преди да загуби титулярното си място.

Години по-късно Лейва си припомни как се разплакал при разговора си Клоп преди да се насочи към Лацио.

"Плаках при последната ни среща с Юрген Клоп през лятото на 2017 година. Говорил съм много пъти с Юрген, все още имаме прекрасни отношения, но имаше два разговора преди да напусна Ливърпул. Той дойде в отбора и играх много мачове под негово ръководство, но усещах, че той ще гради нов тим с нови футболисти и нов стил на игра. Бях достатъчно умен да разбера, че моят стил на игра не пасва непременно на това, което той искаше. Той винаги беше много честен с мен и аз също се отнасях така с него", коментира 37-годишният бразилец.

"Лятото, в което Лацио прояви интерес към мен, знаех, че това е правилният момент. Юрген ми даде "зелена светлина". Приех го много емоционално. Разплаках се и той също се просълзи заради уважението, което изпитвахме един към друг", върна се назад във времето Лукас Лейва, след като разказа как няколко пъти преди това германският мениджър на "мърсисайдци" е демонстрирал желанието си той да остане в отбора.