До момента всичко в английския футболен клуб Ливърпул се развива много добре с новия мениджър Арне Слот, заяви халфът Райън Гравенберх, който спечели титулярно място във втория си сезон с мърсисайдци и първи с нидерландския треньор. Той дори получи наградата на спонсора Standard Chartered за най-добър играч през месец септември. 

"Чаках с нетърпение да се завърнем на базата, да започнем новия сезон и да работим с новия треньор. До момента всичко се развива много добре", заяви нидерландският халф в интервю за електронното списание на "червените" Walk On. 

"С новия треньор започнахме от нулата. Всички започнаха от нулата и трябваше да… не да впечатлят, но да се покажат отново, защото имаме нов мениджър и той трябва да взема решения. Тренировките са различни, неговият екип е различен, упражненията са различни. Юрген Коп имаше негов си стил, а през новия сезон нещата са малко по-различни. Както казах вече, всичко се развива добре. 

"Арне Слот държи всички да си спазват указанията, да владеем топката и да убиваме съперника с пасове. Наистина харесвам този стил и ми е забавно да играя по този начин". 

Гравенберх пристигна на "Анфилд" от Байерн Мюнхен в последния ден от трансферния прозорец през лятото на 2023 и вече спечели първия си трофей - Карабао Къп. Халфът заяви, че сегашната му форма нямаше да бъде възможна за постигане без опита, който натрупа в периода на адаптация.

 

"Първият ми сезон във Висшата лига беше окей според мен. Целта ми беше да запиша повече минути, отколкото получавах в предния ми клуб. Постигнах го. Имаше възходи, имаше и падения, но като погледна назад и помисля за този сезон, чувството е добро", продължи халфът. 

"Във Висшата лига се играе по-бързо, отколкото в Германия. Футболът е по-интензивен във всеки аспект, независимо дали си с топката, или пресираш. Контраатаките се случват при огромна скорост и притежанието на топката е по-дълго, отколкото в Бундеслигата. Тук трябва време за адаптация, а това е период, различен по продължителност за всеки. И на мен ми беше нужен. Не познавах Висшата лига и не бях играл много преди да дойда тук, но получих време за адаптация, което със сигурност ми беше много нужно. 

"Отнема време, за да изградиш връзка със съотборниците ти на терена. Както казах, всеки футболист е различен. Колкото повече тренировки имаш със съотборниците си, толкова по-бързо свикваш с тях и с първенството, в което играеш". 

Отборът на Арне Слот е начело във Висшата лига по време на октомврийската пауза за национални отбори, а освен това Ливърпул започна с победи и в клубните турнири. Крайната цел на Гравенберх са именно трофеите, но и той знае, че футболистите на мърсисайдци трябва да се движат напред крачка по крачка. 

"Не бива да гледаме твърде напред, а мач за мач. Всеки футболист мисли за трофеи, особено за този във Висшата лига, но и за другите. Имаме отличен отбор и разбира се, че крайната ни цел е да печелим трофеи. Това е моята цел за този сезон, но пак ще го кажа - мач за мач", завърши той.