Ливърпул изпита известни трудности, но все пак победи Кристъл Палас с 1:0 при визитата си в мач от седмия кръг в английската Висша лига.

Единственото попадение беше дело на португалеца Диого Жота, възползвал се от подаването на Коуди Гакпо в деветата минута. Атаката започна от бранителя Костас Цимикас, който даде страхотен извеждащ пас на нахлуващия в наказателното поле Гакпо, а нидерландецът намери Жота, който не сбърка от близко разстояние.

В допълнителното време на първата част "орлите" пропуснаха да изравнят чрез Исмайла Сар, а в 57-ата минута Дийн Хендърсън се намеси решително след опит за гол на Мохамед Салах.

Последва нов пропуск на Жота след малко повече от час игра, а заключителният шанс за изравняване на Кристъл Палас беше пропуснат от Еберечи Езе в 85-ата минута.

До края на срещата и двата тима имаха шансове, но до ново попадение така и не се стигна, като вратарят на мърсисайдци Алисон Бекер се отличи с няколко спасявания.

Палас игра на много добро ниво и дори завърши срещата с повече на брой точни удари (5:4), макар повечето голови положения (17:9) да бяха за мърсисайдци. Момчетата на Арне Слот владееха топката в 68% от времето.

След шестия си шампионатен успех този сезон Ливърпул събра актив от 18 точки и дръпна с четири пункта на втория Манчестър Сити. Английският първенец играе по-късно днес на свой терен с Фулъм.

Кристъл Палас е на 18-та позиция с актив от 3 точки.