Сезонът е все още в зародиш и футболистите на Ливърпул не се заблуждават от отличното му начало, заяви звездата на "червените" Мохамед Салах. Мърсисайдци спечелиха осем от първите си девет мача във всички турнири, включително двата в Шампионската лига, като в сряда вечер Ливърпул надигра с 2:0 Болоня, като египтянинът записа гол и асистенция. 

"Постигнахме добър резултат в труден мач. Болоня бяха на много високо тактическо ниво и трябваше да хвърлим много усилия. Доволни сме от победата. Може би през първото полувреме ни затрудниха най-много, но това са нормални неща във футбола", заяви Мохамед Салах, цитиран на официалния уебсайт на УЕФА Шампионска лига. 

"Започнахме добре сезона, но той е още в зародиш. Играем мач за мач и ще видим докъде ще стигнем. Доволни сме от началото, но пътечката е дълга", добави още египтянинът, който бе избран за най-добър футболист в мача срещу Болоня. 

Футболистите на Ливърпул стигнаха до ранен гол чрез Алексис Мак Алистър, което им помогна много в мача с Болоня. Аржентинският халф получи красив пас от Мохамед Салах в наказателното поле и бе точен за 1:0 в 11-ата минута, а египтянинът сам довърши италианците през втората част. 

"Много съм щастлив както за мен, така и за отбора. Беше трудно да пропусна от толкова близо, но и такива неща са се случвали. Мо Салах вижда абсолютно всичко и винаги трябва да пробваш да се откъснеш, видиш ли такава възможност", заяви Мак Алистър за TNT Sports.    Вратарят Алисон Бекер добави: "Понякога изглежда, че Мо Салах не е в мача изобщо, но изведнъж той прави някое фантастично отиграване и праща топката в горния ъгъл. Това е силата му и сме късметлии, че е при нас".