Арне Слот постави рекорд в историята на Ливърпул, но въпреки това не бе напълно доволен след победата над Болоня с 2:0 снощи. 

Нидерландецът стана първият, който печели 8 от първите си 9 мача начело на Червените, виждайки головете на Алексис Мак Алистър и Мохамед Салах, но италианците имаха добри шансове, преди победата да бъде подпечатана. 

„Не мога да извадя кой знае какви изводи от рекорда, но все пак е приятно предвид невероятните мениджъри, които са работили тук и са направили толкова специални неща. Просто се надявам, че хората няма да ме запомнят единствено с това, че съм спечелил 8 от първите си 9 мача, без значение колко време ще съм тук. Надявам се да постигна много повече“ заяви наставникът. 

Ливърпул спечели срещу Милан в първия си мач и в момента е на 5-о място в класирането на Шампионската лига. Освен това отборът е лидер и в първенството, губейки единствено от Нотингам при Слот до момента. 

„Едва ли човек може да постигне перфектното, въпреки че се стреми към него. Болоня ни затрудни, тъй като игра като Аталанта през миналия сезон. Трябваше да бъдем търпеливи и по-добри при завършващия пас. Вкарахме два хубави гола, но не мога да кажа, че съм щастлив от играта ни“ добави той.