Ливърпул продължава без грешка през новия сезон в Шампионската лига. Селекцията на Арне Слот матира Болоня с 2:0 в среща от втория кръг, изиграна на "Анфийлд".

В ролята на реализаторите за англчианите влязоха Алексис Мак Алистър и Мохамед Салах. По този начин "червените" оставиха с празни ръце в турнира на богатите, футболистите, водени от Винченцо Италиано. По този начин мърсайдци останаха на перфектния път в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

Англичаните могат да се похвалят с пълен актив от 6 точки, което ги постави на четвъртото място във временното класиране, а срещу името на италианците личи една точка и това ги прави 25-и. На 23 октомври участникът във Висшата лига ще има визита на Лайпциг, докато Болоня ще бъде гост на Астън Вила ден по-рано.

Гостите се ликуваха още в началото след попадение на Тайс Далинга, но то бе отменено заради засада. Все пак гол падна, но той дойде от страна на домакините в 11-та минута. Тогава Алексис Мак Алистър засече центриране на Мохамед Салах и разпечата италианската врата.

Англичаните стигнаха до втори гол, този път чрез Дарвин Нунес, но отново бе маркирана засада. Въпреки че италианците се активизираха и потърсиха изравняването, до ново попадение не се стигна и резултатът до края на полувремето остана непроменен.

През второто полувреме „червените“ узакониха своята победа. В 75-та минута Салах попадна в прегръдките на своите съотборници. Египетският нападател навлезе в италианското наказателно поле и нанесе своя удар, за да удвои резултата.