За играчите на Ливърпул домакинските мачове в Шампионската лига са може би най-приятното нещо във футбола, категоричен е капитанът на мърсисайдци Върджил ван Дайк преди срещата с Болоня на "Анфилд". Шесткратните шампиони са с три точки след победата си с 3:1 срещу Милан в първия кръг на надпреварата. 

"Футболистите на Ливърпул имаме много привилегии, а да играеш на "Анфилд" в Шампионската лига е близо до първото място в списъка", казва Ван Дайк, цитиран на официалната програма за предстоящия двубой с Болоня. 

"През миналата година не успяхме да се класираме за този турнир. Да, да играеш в Лига Европа също е приятно и сме разочаровани, че не взехме трофея, но в Шампионската лига просто има нещо специално. Всички искат да играят именно в нея. Не е нужно да обясняваме за изключителната история на този клуб в Шампионската лига. 

"Някои от най-приятните спомени в кариерата ми са свързани с вечери като тази, но това не ми е достатъчно. Искам повече. През всеки сезон повтаряме как ще атакуваме трофеите във всички турнири, но това важи най-вече за Шампионската лига. 

"Направихме добър старт на европейската ни кампания в Милано преди две седмици (победа с 3:1 срещу Милан - б.пр.). Самото началото на мача не бе особено добро, но реакцията ни бе отлична. Това ме радва и смятам, че ни дава основа за надграждане в следващите мачове".