Алисон Бекер продължава да лекува контузия и на вратата на Ливърпул отново ще застане резервният страж Кевин Келъхър, заяви мениджърът Арне Слот преди срещата от футболната Купа на Лигата на Англия срещу Уест Хем. Нидерландският треньор добави, че Алисон може да се завърне в игра през уикенда за двубоя от първенството срещу Уулвърхемптън. 

"Сигурен съм, че утре ще пази Кевин", заяви мениджърът на "червените" на пресконференция преди мача. 

"Възстановяването на Алисон продължава по план, но този мач просто е твърде скоро. По-скоро гледаме към срещата с Уулвърхемптън през уикенда, та ще видим дали той ще бъде на наше разположение. Алисон все пак ще отсъства утре и на вратата ще бъде Кевин. Само това мога да кажа", продължи Слот, цитиран от клубния уебсайт. 

"Не се изненадах от представянето на Кевин срещу Борнемут, защото той играеше силно и в предсезонните контроли, а освен това се справи много добре и с националния си отбор. 

"На нас е хубаво, че имаме двама качествени играчи на тази позиция. Нека не забравяме и третия, разбира се. На всяка позиция трябва да имаш по двама качествени футболисти, но вратарската е изключение. За там ти трябват трима или дори четирима. Третият обаче също трябва да е много добър. При нас е точно така". 

Слот бе запитан и за състоянието на новото попълнение Федерико Киеза. 

"Не мисля, че той може да играе 90 минути, тъй като през последните три, четири или пет месеца максимумът му е бил 25. Не мисля, че в Юве игра контроли. Той обаче е в достатъчно добра кондиция, за да стартира. Ако го направи, ще видим колко време ще остане. Имаме и други опции", каза той. 

"Искам всички да играят, но мога да пусна само 11 от тях. Ще излезем с възможно най-добрия състав, а това означава, че може да оставим на пейката футболисти с много мачове, които са натрупали умора. Може и да има леки промени. Имаме тренировка днес и ще видим състоянието им". 

Слот разкри още, че тийнейджърът Трей Ньони най-вероятно ще запише първи минути под негово ръководство в мача за Купата на Лигата, но не иска да натоварва твърде много 17-годишния халф. През миналата година кадърът на академията на Лестър игра за Купата на ФА срещу Саутхемптън. 

"Той има доста добър шанс да попадне в състава, вместо да бъде с младежите до 21 години. Ньони е млад футболист, много млад наистина, но и много талантлив. В предсезонната подготовка обаче той игра добре и дори вкара гол", каза още Слот.