Вратарят на Ливърпул Алисон е под въпрос за двубоя с Борнемут във Висшата лига в събота заради мускулна контузия, каза мениджърът Арне Слот.

"Все още не се знае дали той ще може да тренира днес, така че изчакваме да видим. Ако не може, вероятно няма да играе утре. Алисон има лек мускулен проблем и в момента не е ясно дали този мач идва твърде рано за него или не", каза Слот пред медиите.

Мениджърът добави, че бразилецът е почувствал болка преди победата с 3:1 в Шампионската лига над Милан във вторник и след това тя се е увеличила по време на мача.

"Сега трябва да изчакаме и да видим дали е готов да застане на вратата в събота или трябва да изчакаме още няколко дни", каза Слот.

Куивин Келъхър, който игра в по-голямата част от предсезонната подготовка за Ливърпул, след като Алисон беше на турнира Копа Америка, ще замени бразилеца.

Алисон допусна само два гола в пет мача във всички турнири този сезон, а Ливърпул направи добър старт под ръководството на новия мениджър Слот.

"Червените" са четвърти в класирането на Висшата лига след четири мача, изоставайки от лидера Манчестър Сити с 3 точки и доминираха над Милан при победата на "Сан Сиро" при завръщането си в Шампионската лига след едногодишно отсъствие от най-престижния европейски клубен турнири.

Очаква се Харви Елиът да бъде единственият друг отсъстващ за тима в събота на "Анфийлд".

Борнемут, който загуби 11 от своите 14 мача от Висшата лига срещу Ливърпул, е 11-ти в подреждането с 5 точки.

Снимка: БГНЕС