Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк приема, че изненадващата загуба на отбора у дома от Нотингам Форест с 0:1 ще послужи отрезвяващо за "червените" в борбата им за титлата, съобщава ДПА.

Целта пред новия мениджър на тима Арне Слот за сезона е класиране в Шампионската лига, но след три победи в първите три мача без допуснат гол очакванията се вдигнаха. Това бе и първа домакинска загуба на Ливърпул от Нотингам от 1969 година насам, като Ван Дайк смята, че тя показва колко високи са стандартите.

"Като цяло беше разочароващ следобед, това е нещо, което не искахме да се случва", каза нидерландецът. "Но трябва да се справим с това и това приземяване да ни послужи до края на сезона, защото наистина искаме да постигнем нещо", добави капитанът.

"Знаем колко директен е стилът им, но когато играеш срещу силен физически нападател, понякога можеш да загубиш двубоя и трябва да си готов за втората топка. Те бяха по-подготвени, а ние не бяхме достатъчно добри", призна Ван Дайк.

"Опитахме да се върнем в мача, но бързахме прекалено, изсипвахме топката в наказателното поле и така не дойдоха нашите моменти", категоричен е той. "Ще се опитаме да се възстановим бързо, това ще бъде фокусът", добави той.

Ливърпул ще гостува на Милан във вторник в първи мач от новия формат на Шампионската лига.