Капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк зарадва феновете на тима, като обяви, че иска да остане в отбора. 

Както е известно защитникът, заедно с Мохамед Салах и Трент Алексардър Арнолд, е в последната година от договора си и сред феновете има сериозни притеснения, че може да бъде продаден или да напусне другото лято като свободен агент. 

Сега обаче нидерландецът обяви, че желанието му е да остане в тима, както и да продължи да играе и за националния отбор на Лалетата. 

„И в двата тима аз все още продължавам да бъда лидер и със сигурност искам да остана за следващите 2 години. В крайна сметка и аз имам емоции. Елиминирането ни от Англия на Евро 2024 бе тежко. Бях разочарован, колебаех се какво да прави и това си пролича. След това обаче успях да си почина със семейството си и нещата се успокоиха“ заяви Ван Дайк пред „Мирър“. 

„Миналият сезон бе много интензивен, а и когато си капитан винаги напрежението е голямо и отборът е на първо място. Справям се с тази отговорност от години, но има и трудни моменти. Нормално е да се питаш дали все още си достатъчно значим. Не ми харесва да говоря за себе си, но аз все още съм такъв“ добави той.