Ливърпул официално обяви привличането на италианския национал Федерико Киеза от Ювентус. 26-годишното бивше крило на Фиорентина се присъединява към отбора на Арне Слот със сделка на стойност 15 млн. евро. Той беше в последната година от договора си на стадион "Алианц" в Торино. Според информациите Киеза е подписал четиригодишен договор на "Анфийлд", който ще продължи до лятото на 2028 г.

"Толкова съм щастлив, че съм играч на Ливърпул. Когато Ричард Хюз ми се обади и каза: "Искаш ли да се присъединиш към Ливърпул?" - и треньорът ми се обади - веднага казах "да", защото познавам историята на този клуб, знам какво представлява той за феновете," заяви Киеза в изявление на клубния уебсайт.

Киеза напуска Ювентус след четири пълни сезона, през които направи 131 мача във всички състезания и вкара 32 гола. Той също така беше част от отбора на Италия, спечелил Евро 2020, докато беше играч на "бианконерите".

Това беше едно тревожно лято за италианския национал, който беше информиран, че няма да бъде част от плановете на Тиаго Мота за предстоящия сезон. Той беше част от дългия списък с играчи, които според новия треньор на Старата госпожа не се вписваха в плановете за сезон 2024-25 г. Киеза прекара голяма част от лятото в тренировки далеч от групата на първия отбор в Континаса, тъй като му беше казано да си намери нов клуб преди края на летния трансферен прозорец.

През последната седмица интерес към него имаше от страна на Барселона, но отборът на Ханзи Флик първо трябваше да продаде играчи, преди преминаването на Киеза да стане осъществим вариант. Сега на терена в Мърсисайд, Киеза е седмият италиански играч, който представя Ливърпул в ерата на Висшата лига.