Ливърпул ще опита да се възползва от тежката ситуация във фалиралия Бордо и да привлече без пари един от големите таланти на френския клуб. По информация на Foot Mercato, мърсисайдци се интересуват от 17-годишния защитник Матис Анжели.

Той играе предимно в центъра на отбраната, но се е изявявал също като ляв бек и като дефанзивен халф, а Ливърпул вече се е свързал с него, за да договаря личните му условия.

Бордо обяви фалит и беше принуден да се откаже от професионалния си статут, затова беше пратен по административен път в трета френска дивизия. Договорите на футболистите бяха прекратени и те имат възможността да подпишат с нови отбори като свободни агенти.

До тази ситуация в 6-кратния шампион на Франция се стигна, след като собствениците на Ливърпул от компанията FSG се оттеглиха от преговорите за закупуване на клуба.

По информация на френския "Екип" обаче, Матис Анжели може да избере да продължи в някой елитен френски отбор, вместо да се мести на Острова.

Към него не липсва интерес от Лига 1, а той предпочита да остане в родината си и да довърши своето образование, пише webcafe.bg. Анжели е юношески национал на Франция, а вече записа пет мача за първия отбор на Бордо.