Легендата на Ливърпул Греъм Сунес излезе в остра атака срещу Мохамед Салах, определяйки го като "най-големия егоист във футбола", като го обвини и в това, че се "крие" в големите мачове.

В последната седмица се изговори много за скандала между Салах и Юрген Клоп при равенството 2:2 с Уест Хем. Двамата размениха остри реплики край тъч линията, преди египтянинът да се появи като резерва, който дори трябваше да бъде озаптяван от Дарвин Нунес и Джо Гомес.

Салах беше ядосан от факта, че за втори път в последните три кръга от Висшата лига започна на пейката.

Фараона продължава да е топ реализатор за Ливърпул със своите 24 гола и 13 асистенции в 41 мача във всички турнири, но успя да се разпише само веднъж в последните шест двубоя на мърсисайдци, и то от дузпа в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Аталанта, след който Ливърпул отпадна от турнира.

Салах започна на пейката срещу Фулъм и Уест Хем, след което не успя да направи нищо при появата си като резерва. В дербито с Евертън пък изигра пълни 90 минути, когато Ливърпул загуби безславно с 0:2.

Според Сунес е време Салах да освободи Ливърпул от присъствието си и да си тръгне заедно с Клоп, за да отвори пространство за нова ера на "Анфийлд".

"Мисля, че на Салах не му се остава и ще напусне Ливърпул. Той направи невероятна кариерата в Ливърпул, но ако отиде в Саудтиска Арабия, ще бъде най-голямата звезда там - каза цитираният от webcafe.bg Сунес за подкаста Three Up Front. -

Той има голямо его и със сигурност е бил бесен, че беше оставен на пейката срещу Уест Хем миналата седмица. Мисля, че ситуацията с Юрген Клоп бе провокирана от факта, че се появи само за последните 10 минути от мача.

Според мен Салах бе в основата на този скандал, не Клоп.

Салах е най-големият егоист във футбола. Дори преди този мач - винаги когато Клоп го вади от игра, той демонстрира колко недоволен е от това. Да, искаш да виждаш подобно поведение от играчите си - когато са вкарали два гола, да не искат да излязат, за да търсят хеттрик. Но когато и Садио Мане беше в отбора, те се караха постоянно."

Египетският нападател има 210 гола в 346 мача за Ливърпул, с които се намира на петото място във вечната голмайсторска листа на клуба. Салах има шест гола повече от Дарвин Нунес този сезон, но според Сунес 31-годишният Мо се "крие" в големите мачове или когато отборът му има нужда от него най-много.

"Когато стане напечено и трябва да поеме отговорност, Салах се "крие". През миналия сезон на "Олд Трафорд" Лисандро Мартинес го прегази още в началото на мача и до края Салах бе уплашен - той не обича тази страна от играта. Никога няма да рискува да влезе по-остро."

Сунес разкритикува и цялостно играта на Ливърпул през кампанията.

"В последните две седмици видях нещо, което не мислех, че ще видя - Ливърпул да бъде тормозен. Случи се при загубата с 0:3 от Аталанта на "Анфийлд", случи се отново и срещу Евертън на "Гудисън Парк".

Евертън показа много агресия и горя в мача, Ливърпул се остави да бъде смазан. Трябва да ти плам и гняв, за да играеш футбол - те изчезнаха тотално от играта на Ливърпул. Това е разликата между победата и загубата.

Ако има мач, в който един футболист на Ливърпул да трябва да прояви агресия, това е точно дербито с Евертън. Недопустимо е да изглеждаш по този начин именно в този мач."

Мохамед Салах, който в средата на юни ще навърши 32 г., има договор с Ливърпул за още един сезон.