Ливърпул продължава мечтата към квадрупъл. "Червените" треснаха 5:2 Норич в мач от 4-ия кръг на ФА Къп. Съперник в следващия кръг за играчите на Клоп ще е победителят от двойката Уотфорт-Саутхямптън.

Мърсисайдци вече се класираха на финала за купата на лигата, на първо място са във Висшата лига, а скоро започват и елиминациите в Лига Европа.


"Червените" натиснаха противника от първата минута.

В десета минута Дарвин Нунес нанесе много хубав изстрел от границата на наказателното поле, но топката срещна далечната греда. Малко по-късно сантиметри не достигнаха на уругваеца да засече във вратата центриране от Жота отляво.

В 16-ата мин Ливърпул поведе. Къртис Джоунс засече на далечната греда много прецизно центриране на 19-годишният Макконъл, който за първи път в кариерата си стартира от първата минута.

Няколко минути по-късно обаче гостите изравниха. Норич се възползва от грешка в защитата на Ливърпул след корнер, а Бен Гибсън засече на близката греда.

В 28-ата мин мърсисайдци отново бяха напред в резултата. Конър Брадли отне топката от Маккалъм около тъчлинията, направи двойно с Жота, след което много добре изведе Нунес. Уругваецът стреля в близкия ъгъл на Лонг и не му остави шанс.
До края на полувремето Гакпо и Гравенберг пропуснаха две чудесни възможности да увеличат преднината на "червените".

В началото на второто полувреме се откри нов шанс пред Гакпо, но нидерланецът пак пропусна. Удар на Къртис Джоунс пък профуча в аут.

В 53-тата минута играчите на Клоп вече имаха преднина от 2 гола. Топката попадна на крака на Жота и той стреля от ждроб с левия крак, без да остави шанс на стража на "канарчетата".

10 мин по-късно Ливърпул реши всичко. Влезлият като резерва секунди по-рано Върджил ван Дайк се разписа с глава след центриране.

В 68-ата мин Норич върна един гол. Попадението обаче ме отменено заради засада.

Минута по-късно Борха Сайнц обаче с топовен шут от над 30 метра все пак намали и направи 4:2.

В последната минута от продължението на мача Конър Брадли сложи топката на главата на Гравенберх, който от 2 метра на празна врата нямаше проблеми да оформи крайния резултат.

Ливърпул - Норич 5:2

1:0 Къртис Джоунс (16); 1:1 Бен Гибсън (22); 2:1 Дарвин Нунес (28)' 3:1 Диого Жота (53); 4:1 Върджил ван Дайк (63)' 4:2 Сайнц (68); 5:2 Гравенберх (90)

Ливърпул: Алисон, Брадли, Конате, Куанса, Гомес, Гравенберх, Макконъл, Джоунс, Гакпо, Жота, Нунес

Норич: Лонг, Стейси, Ханли, Гибсън, Маккалъм, Нунес, Маклийн, Сара, Ернандес, Фасхарт, Барнс