Юрген Клоп най-вероятно ще се оттегли в новопостроената си къща в Майорка, след като напусне Ливърпул след края на сезона. Бившият телевизионен анализатор Марк Лоурънсън разкри, че германецът и съпругата му Ула строят вила в испанския курорт.

"Не съм сигурен дали трябва да го казвам, защото е голяма тайна, но той строи къща в Майорка - каза цитираният от webcafe.bg Лоурънсън пред Off the Ball. - Аз имам къща не далече от имота им. Миналия месец се засякохме и го питах как вървят нещата.

Жена му Ула управлява целия процес. Клоп ми каза: "Тъпата къща не е готова, а аз продължавам да плащам всички сметки.". Предполагам, че именно там ще се оттегли за известно време."

Британските медии пишат, че Клоп е купил имота през юни 2022-ра от швейцарския бизнесмен и художник Ролф Кние за четири милиона евро. Имотът е цели 5 декара. На пресконференция в петък Клоп обяви, че смята да си даде почивка от футбола.

"Никога не съм живял нормален живот. Преди три или четири седмици почивка на година ми стигаха, но не и сега. Не, няма да поемам нито клубен, нито национален отбор в следващата година. В Англия не бих застанал начело на никой друг отбор, дори да умирам от глад", каза германецът.

Юрген и Ула са заедно от дълги години. Двамата се запознават в бар в Мюнхен, където Ула е сервитьорка. Женени са от 2005 г.