Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получи наказание от един мач от Футболната асоциация на Англия заради поведението му към рефера на срещата с Тотнъм (4:3) Пол Тиърни преди месец.

Клоп получи наказанието заради реакциите му край страничната линия. Наказанието може да нарасне с още един мач, но това зависи от държанието на германеца до края на другия сезон.  

“Първият мач от наказанието влиза в сила моментално, а другият е условен до края на следващия сезон. Той няма да бъде активиран, ако мениджърът не нарушава повече правило Е3 на ФА. Клоп призна, че коментарите му относно съдията на мача по време на интервюта за медиите след мача представляват некоректно поведение, тъй като предполагат пристрастие, поставят под съмнение почтеността на съдията, лични са, обидни са и опорочават играта“, се казва в изявление на ФА. В допълнение германският специалист е глобен и със 75 000 паунда.

Така Клоп няма да води от пейката Ливърпул в двубоя с Астън Вила в събота, но ще ръководи тима си в последния мач за сезона - на 28 май срещу Саутхемптън.