Ливърпул и Манчестър Юнайтед заедно призоваха феновете да спрат със скандиранията за различни трагедии преди двубоя между двата тима на „Анфийлд“ в неделя от английската Висша лига.

Мениджърите на двата състава – Юрген Клоп и Ерик тен Хаг се обединиха около желанието да се сложи край на размяната на онлайн обиди и скандирания за трагедии, като тези в Мюнхен и Хилсбъро.

„Недопустимо е да използваме загубата на живот и затова е време това да спре. Отговорните за това накърняват не само репутацията на нашия клуб, но и по-важното репутацията на всички фенове и нашите страхотни градове“, коментира Тен Хаг.

„Съперничеството е ожесточено, но не би да пресичаме тази линия“, добави колегата му начело на Ливърпул Юрген Клоп. „Да, искаме емоции и наелектризирана атмосфера, но не искаме нищо извън това или което води до подобни скандирания, които нямат място във футбол. Ако можем да запазим страстта и да се отървем от отровата, това би било много по-добро за всички“, добави още Клоп.

Ерик тен Хаг и Юрген Клоп дадоха за пример самолетната катастрофа в Мюнхен през 1958 година, при която загиват 23 човека, включително осем футболисти на Манчестър Юнайтед и трагедията на стадион „Хилсбъро“ през 1989-а в Шефийлд, при която загиват 97 привърженици на Ливърпул.

Снимка: БГНЕС