Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд пред мача между двата отбора. В неделя "червените дяволи" гостуват на "Анфийлд" в голямото дерби на английския футбол и за пръв път от много време насам категорично са в по-добра позиция от съперника си. Това се дължи до голяма степен на силното представяне на Рашфорд, който до момента има 25 гола в 39 мача във всички турнири този сезон.

"Почти невъзможно е да бъдеш щастлив за нещо позитивно в Манчестър Юнайтед, когато си мениджър на Ливърпул, но аз се радвам за Рашфорд", заяви Клоп на пресконференцията преди двубоя.

"Предишният сезон беше много труден за него, защото той не се представяше на нивото, на което може. Сега обаче играе невероятно. Той има скорост, има техника, притежава микс от всичко това. Той е уверен и спокоен пред гола. Знае как да вкарва фантастични голове, но и съвсем прости такива. Той може да вкарва и с глава. Срещу такъв футболист ще трябва да се браним с колективни усилия, но той не е единственият играч от световна класа в техния отбор", каза още германският мениджър на Ливърпул.

Ливърпул има 39 точки от 24 мача и заема шесто място в класирането, като изостава с 10 точки от Манчестър Юнайтед, който е трети.

Преди седмица Юнайтед прекъсна серията си от шест години без трофей, взимайки купата на Лигата, а в сряда отборът се класира и за четвъртфиналите в турнира за купата на Англия. Седмица по-рано Манчестър Юнайтед отстрани и Барселона от Лига Европа.

"Те се превърнаха в машина за резултати. Но печелят точки от мачове, в които играят наистина много добре. Футболът им е на топ ниво и при такова представяне няма как да не печелят. Те идват на "Анфийлд" за още една победа, с която да продължат битката си за титлата. Но нас това не ни интересува, защото и ние излизаме за победа. Най-много харесвам такива мачове. Те ни вадят за 95 или 98 минути от реалността около нас, която не е най-прекрасната винаги. Целият свят ще гледа, това е голям мач", добави още Клоп.

Той заяви, че ще може да разчита на целия си състав, като аут са единствено контузените Тиаго Алкантара и Луис Диас.