„Анфийлд“ е ад. Това заяви полузащитникът на Виляреал Етиен Капу за АФП преди първия полуфинален сблъсък от Шампионска лига с Ливърпул. Двата тима се изправят един срещу друг в сряда, 27 април, от 22:00 часа българско време, като реваншът в Испания е идната седмица във вторник, 3 май.

„Спечелването на Шампионската лига? Никога не сме имали смелостта да кажем, че можем да спечелим Шампионската лига. Ние сме най-малкият клуб в полуфиналите, бяхме най-малкият клуб в четвъртфиналите. Просто продължаваме нашата приказка. И нямаме какво да губим“, каза халфът на „жълтата подводница“.

Виляреал потопи последователно Ювентус и Байерн Мюнхен съответно на 1/8-финалите и 1/4-финалите – два клуба, които заедно имат два пъти повече трофея – осем, отколкото испанският клуб победи в елиминационната фаза.

Когато Байерн спечели за трети пореден път най-престижния европейски клубен турнир през 1976, Виляреал бе изпаднал в четвъртото ниво на испанския футбол. „Не ни интересува, знаем, че сме аутсайдери. Никой няма да каже, че сме фаворити, защото не сме. Кои са другите отбори? Какво ни остава да кажем за тях? Не е обидно да кажеш, че има 50 000 души тук и на техните стадиони има по 70 000 седящи места. Не обръщаме внимание, това е истината“, добави той.

Капу има четири мача на „Анфийлд“, всичките с екипа на бившия си тим Уотфорд, в които губи с обща голова разлика 1:18. „Анфийлд“ е ад, трябва да си кажем истината. Ад е. Това е най-лошият стадион, на който съм бил в Англия. Без значение дали става въпрос за атмосферата, начина, по който те играят…За 90 минути, ти живееш в ада. Те притежават тази способност да се надскачат, да ти създават само проблеми, през цялото време, по всяка част от терена. Те никога не спират, винаги те натискат, искат само да вкарват голове и дори когато го правят, продължават с натиска. Искат да те нокаутират. Те не се интересуват от това какво или кой стои на пътя им. Те просто искат да убият всички, това е“, коментира още полузащитникът на Виляреал.