Ливърпул удари с 2:0 Лестър на "Анфийлд" и съкрати изоставането си от Манчестър Сити на 9 точки в битката за шампионската титла.

"Мърсисйдци" имат и мач по-малко от "гражданите". И двете попадения в мача срещу "лисиците" заби Диого Жота в 34-ата и 87-ата минута.

Ливърпул изцяло доминираше в мача и дори пропусна да запише още по-сериозна и убедителна победа. Момчетата на Юрген Клоп правеха каквото си пожелаят на терена и не дадоха почти никакви шансове на плахите си гости.

Домакините на няколко пъти сътвориха уникални пропуски, а веднъж и гредата помогна на Каспер Шмайхел, който спаси отбора си от разгром.

Трябва да се отбележи, че  Мохамед Салах се включи от резервната скамейка, след като се завърна от участие в турнира за Купата на Африка.

Така Ливърпул е твърдо на второто място, докато Лестър е в средата на класирането.

Ливърпул започна мощно мача и още в началото натисна здраво "лисиците" в тяхната половина. Изненадващо обаче точно Лестър можеше да вкара в осмата минута, но гостите не се възползваха.

Това положение стресна момчетата на Юрген Клоп и те се развихриха. Последователно Робъртсън и Александър-Арнолд можеха да опънат мрежата на Шмайхел, но той направи блестящи спасявания.

Логичното се случи в 34-ата минута, когато след ъглов удар Диого Жота се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и вкара за 1:0. Последваха нови шансове за "мърсисайдци", но Джоунс и Фирмино се отчетоха с пропуски.

През второто полувреме Ливърпул намали темпото и заложи на многоходови разигравания в средата на терена. Червените обаче бързо вдигнаха оборотите и пред вратата на Лестър започна да ври и кипи.

Ливърпул с лекота създаваше положения, но ги пропускаше, като най-дейни в това бяха Жота и Фирмино. След час игра и Върджил ван Дайк не успя да преодолее Шмайхел.

Малко по-късно на терена се появи Мохамед Салав, който пропусна последните мачове на Ливърпул. Салах мигновенно разпиля защитата на "лисиците", като веднъж дори удари и гредата.

Така се стигна до 88-ата минута, когато отново Жота вкара и "мърсисайдци" заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул - Лестър 2:0

Голмайстор

1:0 - Жота 34  2:0 - Жота 87

Ливърпул: Бекер, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Джоунс, Фабиньо, Алкантара, Жота, Фирмино, Диас. 

Лестър: Шмайхел, Томас, Ндиди, Амарти, Джъстин, Сумаре, Дюсбъри-Хол, Олбрайтън, Мадисън, Луукман, Дака.