Ливърпул – Цървена Звезда, мач от група С на Шампионската лига, стадион „Анфийлд“, 22:00 часа, съдия Даниел Зиберт (Гер)

Контузени за Ливърпул: Кейта, Хендерсън
Контузени за Цървена Звезда: Марин, Родич, Кафу

Прогноза

След само една победа в последните пет мача във всички турнири и само 3  отбелязани гола в тези мачове, съвсем нормално Юрген Клоп поиска от Ливърпул атака в мача срещу Цървена Звезда на „Анфийлд“. 

За първи път от началото на сезона Червените изглеждат колебливи, но сега трябва да спечелят на всяка цена, за да направят важна крачка към 1/8финалите, особено след загубата от Наполи в предишния мач. 

„Най-важно е винаги да печелим и когато играем добре това се случва, така че важно е представянето. Поставихме добра основа, но има и неща, които можем да направим по-добре. Когато владеем топката трябва да атакуваме с всички сили“ заяви германецът. 

Той отново ще може да разчита на Садио Мане, който пропусна мача с Хъдърсфийлд заради фрактра на палец на ръката, а и Джеймс Милнър е на линия. Наби Кейта и Джордън Хендерсън обаче са с контузии, което създава проблеми по отношение на халфовата линия. 

Сърбите имат точка на сметката си след 2 мача, но ще се стремят да изчистят името си  след съмненията, че са нагласили резултата от мача с ПСЖ. Бившият играч на Лудогорец Джонатан Кафу, който е под наем в отбора, ще пропусне сблъсъка поради травма. 
 
Естествено, че мърсисайдци са фаворити, а и у дома в евротурнирите се представят на доста добро ниво. От друга страна те загубиха 3 от последните си 4 срещи в Шампионската лига, след като преди това имаха 3 поражения в цели 17 двубоя. 
 
Звездашите са слаби гости, което предполага, че и сега ще имат проблеми. Ливърпул ще търси убедителен триумф, за да покаже, че е преодолял последните си колебания и би трябвало да го постигне. Отборът разполага със сериозен потенциал в атака, Даниел Стъридж е интересна опция, така че Червените едва ли ще имат проблеми. 
 
Резултат: Ливърпул – Цървена Звезда 3:0