Мениджърът на Челси Антонио Конте се разграничи от продажбата на Мохамед Салах, която безспорно е една от най-големите грешки в историята на лондонския клуб, тъй като в момента египтянинът прави небивал фурор с екипа на Ливърпул.

25-годишният нападател напусна "Стамфорд Бридж" за постоянно през лятото на 2016 година, като неговата продажба съвпадна с пристигането на Антонио Конте в английската столица.

"Салах? Той прави просто фантастичен сезон. Той е фантастичен футболист и го показа още през миналата година в Италия, но бе трудно да се предвиди как ще му потръгне в Ливърпул. Говорим за един играч, който има специфични характеристики. Той гледа да се възползва от всяка една възможност пред себе си", обяви Конте, цитиран от "Скай Спортс".

"Ще ни бъде трудно в предстоящия мач с Ливърпул, но ще се опитаме да спечелим трите точки. Нашата цел е да завършим сезона по най-добрия възможен начин и това минава през победа над този противник".

"Продажбата на Мохамед? Честно казано никой не се е консултирал с мен за това нещо, когато пристигах в Челси. Нямам вина, че отборът го е продал".