Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк обвини Хари Кейн в симулация след изпълненото със събития равенство 2:2 вчера на „Анфийлд“. 

Нападателят падна след леко докосване от вратаря Лорис Кариус, макар и да останаха съмнения за засада. Стражът спаси удара от бялата точка, но в добавеното време Кейн все пак донесе точката след нова дузпа. 

„За мен Кейн симулира, въпреки че никой не коментира падането му. За мен обаче няма никакво съмнение. Всички обсъждат има ли засада или не, като моето мнение е, че позицията му е нередовна“ заяви холандецът. 

„Ясно се вижда, че той симулира. Съдията взе решението след консултация с помощника си и добре за нас бе, че дузпата бе спасена. Моето мнение е, че той искаше да спечели дузпа, реферът прецени, че засада няма и посочи бялата точка“ изтъкна Ван Дайк, който критикува и втората дузпа, която направи самият той. 

„Видях, че Ламела идва и опитах да задържа крака си. Той обаче постави тялото си пред топката и падна. Първоначално съдията не отсъди нищо, но лайнсменът сигнализира за дузпа. Не смятам, че и тук имаше дузпа“ каза още бранителят.