Нападателят на Уест Хям Анди Керъл призна, че не е бил особено очарован от идеята да премине от Нюкасъл в Ливърпул през зимата на 2011 година. 

Мърсисайдци платиха за него цели 35 милиона паунда, но таранът беше определен за една от най-големите трансферни издънки в историята на Висшата лига изобщо.

"Когато напуснах Нюкасъл в посока Ливърпул, в хеликоптера търсех имената на новите си съотборници в Гугъл. Подписвах договор, а не знаех кои ще бъдат новите ми съотборници", разкри Керъл пред вестник "Дейли мейл".

"Познавах само Стиви (б.р. Стивън Джерард) и още няколко момчета, но повечето не ги знаех. В Нюкасъл ми харесваше и не бях готов да напускам. Трансферът ми дойде като шок. Имах сезонна карта за мачовете на Нюкасъл, бях само на 22 години. Така и не свикнах в Ливърпул."

"Когато преминах в Уест Хям отново се почувствах като у дома. Чувството беше хубаво. Феновете ме приветстваха и се почувствах като в Нюкасъл."

Нападателят беше попитан каква оценка си поставя по десетобалната система: "Шестица. В Нюкасъл бях много добре. В Ливърпул нещата не се получиха. В Уест Хям - на моменти се получава. Не съм направил всичко, което мога и което знам, че ще направя. Имам 9 мача за националния отбор. Могат да бъдат повече", добави Керъл.