Ливърпул - Стоук Сити, мач от 18-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", тази вечер от 19:15 часа българско време

Следи мача ТУК!

Групата на Ливърпул

Вратари: Миньоле, Кариус Защитници: Клайн, Ловрен, Клаван, Милнър, Матип, Морено, Александър-Арнолд Халфове: Хендерсън, Вайналдум, Мане, Лалана, Лукас Лейва, Емре Джан, Еджария Нападатели: Фирмино, Ориги, Стъридж, Уудбърн

Контузени: Коутиньо, Ингс, Груич Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул отново е в позицията да защитава второто място във Висшата лига. След двете важни победи като гост на Мидълзбро (3:0) и Евертън (1:0), "мърсисайдци" приемат на "Анфийлд" Стоук Сити.

На пръв поглед домакинство в графата задължителни три точки, но "грънчарите" се посъвзеха след тежкото начало на сезона и издрапаха до средата на класирането.

Ливърпул отново ще бъде без Фелипе Коутиньо, макар липсата му да не се усеща много в предни позиции, където Фирмино, Мане, Лалана и Ориги не спират да вършеят (41 гола в 17 мача - най-доброто нападение в лигата).

Ключовият в защита Жоел Матип се готви за завръщане след контузия, но не е ясно дали Юрген Клоп ще рискува с пускането му сред титулярите.

При Стоук се очаква завръщането на Ибрахим Афелай, който скъса коленни връзки през април и миналия мач записа първи игрови минути за отбора до 23 г. От групата отпадна наказания Марко Арнаутович, а заради травми ще липсват Бътланд, Камерън, Бардсли и Айрлънд.

Ливърпул спечели пет от последните си шест мача, но допусна поражение с внушителния резултат 1:6 от края на сезон 2014/15. На "Анфийлд" "мърсисайдци" са непобедени вече 15 мача (9 победи и 6 равни), което е най-дългата серия в момента в лигата.

При всички положения тимът на Клоп се явява фаворит в мача, с по-голямата си класа в атака и много стабилната си форма на свой терен, така че изход, различен от домакинска победа, би бил изненада.

Резултат: 2:1