Ливърпул се върна с гръм и трясък към победите във Висшата лига с внушителен успех 3:0 като гост на Мидълзбро. "Мърсисайдци" имаха пълно превъзходство на "Ривърсайд" и заслужено си тръгнаха с трите точки. В герой за победителите се превърна Адам Лалана с две попадения и асистенция за гол Ориги.

С успеха Ливърпул излезе на второто място с равни точки с Арсенал, като двата отбора изостават на шест от лидера Челси, който записа десета поредна победа във Висшата лига с 1:0 над Съндърланд.

Юрген Клоп направи някои изненадващи промени в състави си. На вратата застана Симон Миньоле, след досегашният избор №1 Лорис Кариус не бе на ниво в последните мачове и дори отнесе доста критики от британските анализатори. В последния момент пък Жоел Матип се е оплакал от контузия и бе заменен в центъра на защитата от Рагнар Клаван.

Както се очакваше, след издънките в предишните два двубоя, Ливърпул тръгна от самото начало в атака в търсене на задължителна победа. Домакините обаче действаха стабилно отзад и не допуснаха сериозни опасности пред своя вратар Виктор Валдес.

Към средата на полувремето Боро постепенно уби началния натиск на "мърсисайдци" и дори погледна към противниковата врата. В 23-ата минута Гибсън стреля с глава, но Миньоле бе на място и улови топката.

Това затишие обаче изигра лоша шега на домакините. В 29-ата минута Ливърпул направи атака като по учебник и откри резултата. След хубав извеждащ пас на Мане към десния фланг Клайн се стрелна напред и центрира на далечната греда, където Адам Лалана с глава заби топката в мрежата - 0:1.

Секунди по-късно домакините отговориха светкавично с опасно положение. Виктор Фишер се измъкна отдясно и шутира мощно по диагонала отдясно, но Миньоле се намеси отлично и опази вратата си.

Испанското крило Адама Траоре разнищи на десния фланг защитата на Ливърпул и извади топката за Форшоу, чийто удар обаче бе блокиран от противник пред вратата.

В края на полувремето Ливърпул можеше да порази вратата на Боро за втори път. Садио Мане надбяга противниковата защита и стреля по диагонала в далечния ъгъл, но уцели лявата греда на Валдес.

Още с първата си атака след почивката "мърсисайдци" бяха близо до втори гол, но отново Валдес спаси удар отблизо на Мане. Въпреки силните минути в началото на второто полувреме Ливърпул не успя да увеличи преднината си.

Едва след час игра доминацията на гостите даде резултат. В 60-ата минута нова брилянтна атака завърши с пас на Лалана в наказателното поле към Ориги, който от няколко метра простреля Валдес.  

В 68-ата минута Ливърпул приключи съперника с трети гол. При нова убийствена атака по десния фланг Ориги центрира ниско и оставания сам Лалана за втори път опъна мрежата на домакините. До края на мача "мърсисайдци" свалиха темпото и спокойно доиграха срещата, за да си тръгнат с трите точки от "Ривърсайд". 

Мидълзбро - Ливърпул 0:3

0:1 Лалана 29 0:2 Ориги 60 0:3 Лалана 68

Мидълзбро: Валдес, Бараган, Чеймбърс, Гибсън, Фабио да Силва, Форшоу, Клейтън (56 - Ледбитър), Де Рун, Траоре, Фишер (56 - Даунинг), Негредо (77 - Роудс)

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Клаван, Милнър, Вайналдум (87 - Еджария), Хендерсън, Лалана (82 - Лукас Лейва), Мане, Фирмино, Ориги (90 - Александър-Арнолд)