Мидълзбро - Ливърпул, мач от 16-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Ривърсайд", тази вечер от 21:45 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата Ливърпул

Вратари: Кариус, Миньоле

Защитници: Клайн, Матип, Клаван, Милнър, Морено, Александър-Арнолд

Халфове: Хендерсън, Лалана, Вайналдум, Мане, Лукас, Стюърт, Еджария

Нападатели: Фирмино, Ориги, Уудбърн

Контузени: Коутиньо, Емре Джан, Ловрен, Стърдиж, Ингс, Груич Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул трябва да се връща на победния път след два две поредни грешки, които доведоха до изоставане на шест точки от лидера Челси. "Мърсисайдци" имат добра възможност да се вдигнат срещу борещия се оцеляване Мидълзбро.

"Отиваме да победим на всяка цена, моментът е много важен и трябва да дадем най-доброто от себе си, за да постигнем целта", закани се един от асовете на "Анфийлд" Садио Мане.

Гостуването на "Ривърсайд" обаче няма да е никак леко, още повече, че в състава на Юрген Клоп ще липсват основни играчи от всички линии.

Най-голямата липса продължава да е плеймейкърът Фелипе Коутиньо, който се очаква да се върне чак за дербито с Манчестър Сити в навечерието на Нова година.

Със здравословни проблеми са още Емре Джан, Деян Ловрен и Даниел Стъридж, за които Клоп намекна, че няма да рискува в срещата.

При Боро отпадат Гастон Рамирес и Джеймс Хъзбънд, а под въпрос е Джордж Френд, който не е напълно възстановен от контузия.

Макар в дъното на класирането, Мидълзбро е коварен отбор и обърка сметките на доста от водещите отбори. Командата на Айтор Каранка открадна точки от Арсенал (0:0), Манчестър Сити (1:1) и шампиона Лестър (2:2), а не бе далеч да го направи и срещу лидера Челси (0:1).

Преди изгнанието на Боро в Чемпиъншип "Ривърсайд" бе доста неудобен стадион за Ливърпул. В предишните 7 гостувания на Мидълзбро във Висшата лига "мърсисайдци" имат четири равенства и три загуби, при това само с един вкаран гол.

Последният успех на Ливърпул като гост е от март 2002 г. Иначе генерално отборът от града на "Бийтълс" има сериозно предимство в сблъсъка - от 120 мача 55 победи, 34 равенства и 31 загуби.

Ливърпул няма право на грешка, тъй като рискува да изостане още от първото място. Въпреки липсата на възлови играчи "мърсисайдци" имат достатъчно класа да спечелят двубоя на "Ривърсайд", колкото и сериозен отпор да срещнат от Боро.

Резултат: 0:2