Ливърпул удари с 2:0 Съндърланд и отново се изкачи на първо място в класирането. Попаденията на "Анфийлд" вкараха Дивок Ориги (75) и Джеймс Милнър (90).

С тази победа червените са лидери с 30 точки, толкова има и Манчестър Сити. Челси е с 28 пункта, но по-късно играе с Тотнъм. Ливърпул тотално доминира в мача, създаде дузина голови положения, мушна две попадение и напълно заслужено си взе победата и трите точки.

Ако не броим нулевото равенство с Манчестър Юнайед, на Анфийлд червените имат вече шест победи в шест мача, като в тях са отбелязали общо 15 гола.

От своя страна Съндърланд с нищо не показа, че иска да вземе нещо от този мач. Гостите изцяло заложиха на защитата, но това им изигра лоша шега в края и логично загубиха. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=c82805d2d2" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Срещата започна с мощни атаки на Ливърпул, като червените можеха да вкарат още в началото. В 6-ата минута Роберто Фирмино размина защитата на Съндърланд, последва шут, но топката не се оплете в мрежата на гостите.

Домакините продължиха да натискат, но направиха нов пропуск дело на Джорджиньо Вайналдум. Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предни позиции и на свой ред създадоха страхотно положение.

В 16-ата минута Джърмейн Дефоу се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран от защитата на Ливърпул. Пет минути по-късно Роберто Фирмино стреля мощно, но топката профуча до гредата.

В ответната атака Съндърланд изпусна шанс чрез Патрик Ван Анхолт. В 25-ата минута Джорджиньо Вайналдум напредна и стреля от дъгата на пеналта, но отново не се стигна до попадение.

Това бяха силните минути на домакините, които тотално доминираха, но така и не успяваха да опънат мрежата на гостите. До края на полувремето с пропуски се отчетоха още Деян Ловрен и Емре Джан.

Втората част започна със страхотен шанс за Ливърпул, но Джорджиньо Вайналдум. Последва и пропуск на Джеймс Милнър. Червените изцало контролираха играта, но отново нямаха идея как да вкарат.

След час последователно с пропуски се отчетоха Джордан Хендерсън и Роберто Фирмино. В 65-ата минута Емре Джан стреля мощно, но топката профуча до гредата на гостите.

Три минути по-късно Патрик Ван Анхолт се озова на чиста позиция, но бе блокиран от защитата на домакините. В 72-ата минута Джордан Хендерсън напредна през центъра и стреля от границата на пеналта, но топката мина в аут.

Логичното се случи в 75-ата минута, когато Дивок Ориги най-сетне вкара и Ливърпул заслужено поведе в резултата - 1:0. До края Ливърпул тотално доминира и дори стигна до нов гол дело на Джеймс Милнър в последната минута.

Така домакините не дадоха никакъв шанс на гостите и заслужено си взеха победата и трите точки.

Ливърпул - Съндърланд 2:0

Голмайстори: 

1:0 Дивок Ориги (75) 2:0 Джеймс Милнър (90)

Ливърпул: ЛОРИС КАРИУС, КЛАЙН, ДЖОЕЛ МАТИП, ДЕЯН ЛОВРЕН, МИЛНЪР, ДЖАН, ХЕНДЕРСЪН, ДЖОРДЖИНЬО ВАЙНАЛДУМ, САДИО МАНЕ, РОБЕРТО ФИРМИНО, ФИЛИПЕ КОУТИНЬО

Съндърланд: ДЖОРДАН ПИКФОРД, БИЛИ ДЖОУНС, ЛАМЕН КОНЕ, О'ШЕЙ, ПАТРИК ВАН АНХОЛТ, ДЪНКАН УАТМОР, ДЕНАЙЕР, ИБРАХИМ ДИДИЕ НДОНГ, СТИВЪН ПИЕНААР, ДЖЪРМЕЙН ДЕФОУ, ВИКТОР АНИЧЕБЕ