Саутхямптън - Ливърпул, мач от 12-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Сейнт Мерис", днес от 17:00 часа българско време

Групата на Ливърпул

Вратари: Кариус, Миньоле

Защитници: Клайн, Ловрен, Матип, Клаван, Морено, Рандал

Халфове: Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Джан, Коутиньо, Лукас Лейва, Стюърт

Нападатели: Мане, Фирмино, Стърдиж, Ориги

Прогнозата на Gol.bg:

Лидерът във Висшата лига Ливърпул трябва да затвърди първото място при тежко гостуване на Саутхямптън. В дните преди двубоя обаче се насъбраха доста проблеми за мениджъра Юрген Клоп след световните квалификации.

Адам Лалана е с контузия и пропуска двубоя на "Сейнт Мерис". До последно под въпрос ще бъде човекът в топ форма на "Анфийлд" Фелипе Коутиньо, който също има здравословни проблеми след мачовете за Бразилия.

При домакините има повече липси, но най-възлова е тази на нападателя Шейн Лонг. Сръбската звезда на "светците" Душан Тадич най-вероятно ще играе с маска, след като му разбиха носа в мач на националния отбор. Райън Бертранд и Пиер-Емил Хойберг обаче висят заради травми.

Ливърпул е в стихията си с 10 победи в последните си 12 мача, като в повечето от тях бележи поне два гола. Саутхямптън пък има едва една победа от пет мача насам.

В ерата на Висшата лига двата тима са се срещали 34 пъти, като "мърисисайдци" имат 16 победи срещу 10 за Саутхямптън. Общо головете са 99, което прави средно по 2.91 на мач, сочи статистиката.

През миналия сезон Саутхямптън направи впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 на "Сейнт Мерис", но героят от този двубой Садио Мане този път е в редиците на съперника. Този път Ливърпул има повече аргументи за победата и би трябвало да я постигне.

Резултат: 1:2