Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бе особено доволен от 8-ата позиция на която финишира неговият отбор във Висшата лига. 

Вчера "мърсисайдци" извъртяха реми 1:1 срещу Уест Бромич и отборът завърши сезона като 8-и в класирането с актив от 60 точки. 

"Със сигурност това не е мечтаната от мен позиция на която исках да финишираме", призна Клоп на пресконференцията след мача.

"Имаме обаче 60 точки. Всеки знае обаче колко лесно сме губели точки в някои срещи за наше огромно съжаление. Можехме и да победим Уест Бромич, както и други отбори, но всичко вече е в миналото".

"Не сме обаче много далече от европейския футбол, ако трябва да съм честен. Имаше някои моменти през сезона в които си мислехме, че разликата до топ 4 е твърде голяма за нас. Винаги сме били в играта като цяло, но прекалено големият брой мачове не бе лесно начинание за момчетата".

"Знаем обаче, че имаме още един шанс да играем в Шампионската лига и ще дадем всичко от себе си на финала срещу Севиля, за да го спечелим".

"Отговорни сме както за добрите неща, така и за лошите неща. Трябва да покажем срещу испанците най-доброто от себе си, за да можем да победим и да триумфираме с трофея в Лига Европа".

"Срещу Уест Бромич имахме доста трудна задата. Всеки знае колко добър отбор са те. Ние обаче играхме добър футбол в този мач. За съжаление имаше някои моменти в които загубихме концентрация, но все пак имаше и доста добри моменти в този мач, като например страхотното попадение на Айб".