Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смее да дава обещания за титла през следващия сезон. Целта пред "мърсисайдци" във Висшата лига догодина бе сред основните въпроси към германеца преди утрешното дерби с Челси на "Анфийлд", което за разлика от преди две години е далеч от развръзка за първото място в първенството.

Клоп не каза кога Ливърпул ще бъде отново поне претендент за титлата, но се закани, че отборът ще е по-силен през следващия сезон.

"Нямам идея, не искам да давам дата и час ще сме шампиони. Мога само да обещая, ще направим всичко, за да надградим основата от последните месеци.

Вижда се, че работим. Може да завършим на 8-о, на 7-о, на 6-о място... не е най-добрата позиция, но всички виждат знаците. Трябва да се подобрим още през следващия сезон и мисля, че ще го направим", коментира Клоп пред медиите.

Колкото до самия двубой с Челси, мениджърът на "мърсисайдци" отново намекна за ротация в състава. "Два големи отбора, чакам с нетърпение този голя мач. Тези, които ще играят, се готвиха нормално последните седем дни. Мисля, че засега умело правя промените в състава", изтъкна се германецът.

Клоп добави, че контузеният капитан Джордън Хендерсън не е сигурен за финала в Лига Европа срещу Севиля, но категорично ще може да играе за Англия на Евро 2016.