Старият приятел на Ливърпул Рафаел Бенитес заслужава топло посрещане на "Анфийлд". Това заяви мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп преди утрешното домакинство на Нюкясъл, воден от испанския треньор.

Бенитес изкара шест години начело на Ливърпул в периода 2004-2010, като под негово ръководство отборът триумфира в Шампионската лига през 2005-а в епичния финал срещу Милан в Истанбул. Според Клоп феновете на "Анфийлд" би трябвало да покажат уважение към бившия мениджър на "мърсисайдци".

"Познавам Рафа, харесвам го. Срещали сме в европейски мачове. Той е приятен човек и успешен мениджър. Ако някой иска да си спомни онази вечер в Истанбул, нека го покаже, аз нямам нищо против. Това е начинът да кажеш здравей на стар приятел. Окей съм с това, нека направят какво им е на сърцето", коментира Клоп относно завръщaнето на Рафа Бенитес на "Анфийлд".

Според германеца Нюкясъл е по-добър отбор, отколкото предполага незавидната му позиция в класирането (19 място). "Мърсисайдци" загубиха с 0:2 гостуването си в първия мач от сезона.

"Тогава нямахме ден. Сега обаче нещата са по-различни. Нюкясъл не е отбор, който заслужава да отпадне. В последните си два мача срещу Суонзи и Сити взеха четири точки. Това само показва колко се силна лигата. С Нюкясъл ще бъде тежка битка и имаме нужда да сме силни физически. Няма да мислим за мача с Виляреал в Лига Европа", заяви Клоп преди двубоя с Нюкясъл.

Мениджърът на Ливърпул призна, че контузията на нападателя Дивок Ориги от мача с Евертън е сериозна, но въпреки това не посмя да го отпише от сметките до края на сезона. Според медиите на острова белгийският голаджия е под въпрос дори за Евро 2016.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z-pzKOQ0qaM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>