Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп влезе в разпален спор с журналист на пресконференцията си след успеха над Борнемут (2:1) вчера.

Повод за полемиката стана най-добрият в двубоя Даниел Стъридж, който имаше принос за първия гол и вкара втория, а освен това удари две греди и изпусна още шансове пред вратата на съперника.

Клоп обаче се подразни, че от първия въпрос акцентът падна върху нападателя, а не върху отбора и добрата игра на Ливърпул като цяло.

"Питате ме първо за даден играч, не ми допада тази посока. Имаме 11 футболисти в отбора и ако не ви интересува играта, не е добре. Да, Стъридж е брилянтен футболист и имаше огромно влияние върху мача.

За мен всеки един от тези 11 има своята роля и в крайна сметка важна е отборната игра. Естествено, че съм доволен от представянето на Стъридж, наслаждавах се на играта му.

Но веднага след мача да ме питате за конкретен човек, просто не го разбирам", очевидно се подразни Клопо на брифинга, въпреки че усмивката все пак не слизаше от лицето му.

Журналистът се опита да обясни питането си с мотива: "Все пак Стъридж спечели мача", което още повече опъна нервите на мениджъра.

"Не! Това са вашите разбирания за футбола. Вие се занимават със спорт, нима един човек може да спечели мач? Добре, Стъридж вкара гол, а как го вкара - с центриране или без? Явно с вас живеем на различни планети", сопна се германецът.

Клоп взе да коментира мача с Борнемут, но не след дълго отново подхвана въпросния журналист, който очевидно не бе съгласен с мнението на треньора.

"Моля ви, спрете да клатите глава. Не искам повече да се разсейвам с вас. Разбрах, че не сте съгласен с мен, но не е нужно да кимате отрицателно при всяко мое изречение. И аз не съм на вашето мнение, но не си клатя главата постоянно", недоволстваше Клоп, но все пак запази спокойствие и довърши брифинга без повече пререкания с журналиста.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9ibQhsOI2bg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>