Ливърпул е на гребена на вълната след големия обрат над Дортмунд в Лига Европа и продължава с победите в първенството. С голяма част от резервите "мърсисайдци" удариха 2:1 като гост коравия отбор на Борнемут. Головете за успеха срещу костеливите "черешки" вкараха Даниел Стъридж и Роберто Фирмино.

Двамата нападатели заедно с Лукас Лейва бяха единствените основни играчи, които нямаха нужда почивка след епичния мач срещу Дормунд (4:3) в четвъртък. Именно Стъридж направи голям мач срещу Борнемут можеше дори да вкара хеттрик, но на два пъти гредите го спряха пред гола.

Първата част бе равностойна, макар Ливърпул да имаше предимство във владеенето на топката. Здравата битката в средата на терена остави малко работа за двамата вратари. Под рамката за гостите бе Дани Уорд, който направи своя дебют във Висшата лига. Уелският страж обаче не бе особено затруднен от нападението на Борнемут. 

От другата страна имаше редки набези от страна на гостите. По всичко изглеждаше, че двата отбора ще се приберат на почивката в съблекалнята пру нулево равенство, но в края на полувремето Ливърпул избухна с два гола. В 41-ата минута брилянтно изпълнение на

Даниел Стърдиж доведе до откриването на резултата. Нападателят получи топката в наказателното поле с гръб към врата и вместо да подава реши изненадващо да стреля с пета. Боруц реагира и изби удара, но топката попадна на крака на Фирмино, който я бутна в опразнената врата за 1:0. Няколко минути по-късно в продължението на полувремето самият Стъридж вкара втори гол за Ливърпул, след като с глава засече центриране на Айб.

След почивката "мърсисайдци" продължиха да владея инициативата. В 53-ата минута Стъридж, излязъл сам срещу Боруц, блесна с ново майсторско изпълнение. Нападателят копна топката технично в далечния ъгъл на вратата, но топката се отби в гредата.

Малко след това домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Коло Туре в наказателното поле, но реферът Майк Джоунс не посочи бялата точка. Подобна ситуация имаше и през първата част с Лукас Лейва. И двата случая имаше рикошет от твърде близко разстояние и най-вероятно по тази причина съдията Джоунс не наду свирката.

Играта на Борнемут се подобряваше все повече и в 65-ата минута дойде най-добрата възможност за "черешките" досега в мача. Джошуа Кинг нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но Дани Уорд изби. В следващата атака отново Кинг по идентичен начин проби, като този път опита да прехвърли вратаря. Уорд обаче пак се намеси и запази мрежата си суха.

Към края на двубоя Борнемут продължи да натиска в търсене поне един гол. Нов шут на Кинг бе блокиран, а Дани Уорд опасен спаси удар с глава Люис Грабън. В следващата атака Стъридж можеше да довърши съперника, но отново удари гредата.

Брад Смит също игра с ръка в наказателното поле на Ливърпул, като този път вече несправедливо подмина положението и трябваше да отсъди дузпа. В продължението на мача Джошуа Кинг с мощен удар от греницата на пеналта най-накрая простреля Уорд и намали резултата, но за повече Борнемут нямаше се сили и Ливърпул си тръгна с трите точки.  

Борнемут - Ливърпул 1:2

0:1 Фирмино 41 0:2 Стъридж 45+2 1:2 Кинг 90+3

Борнемут: Боруц, Елфик, Франсис, Даниелс, Куук, Сърман, Гослинг, Грейдъл (59 - Пю), Ричи (77 - Уилсън), Станислас (46 - Грабън), Кинг Ливърпул: Уорд, Смит, Туре (67 - Сако), Стюърт, Лейва, Алън, Айб (78 - Лалана), Рандъл, Оджо, Фирмино (75 - Ориги), Стъридж

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W_YPIPc2pk4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>