Борнемут - Ливърпул, мач от 34-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Дийн Корт", 15:30 часа българско време

Групата на Ливърпул

Вратари: Миньоле, Уорд
Защитници: Ловрен, Туре, Клайн, Сако, Шкъртел, Морено, Фланаган
Полузащитници: Лалана, Милнър, Айб, Коутиньо, Лукас, Алън, Оджо
Нападатели: Стъридж, Фирмино, Ориги
Контузени: Хендерсън, Джан, Бентеке, Роситър, Гомес, Ингс

Наказани: Джан

Прогнозата на Gol.bg:

В Ливърпул на седмото небе след епичния обрат 4:3 срещу Дортмунд в Лига Европа през седмицата. "Мърсисайдци" летят в облаците откъм самочувствие, но кондицията ще принуди мениджъра Юрген Клоп да направи доста промени в състава, който сътвори чудото срещу германците.

Почивка от голямото физическо натоварване и емоциите вероятно ще получат Коутиньо, Ловрен и Лалална. Според анализаторите на Острова се очаква Ливърпул ще изглежда подобно на миналия двубой в първенството срещу Стоук, когато спечели безaпелационно с 4:1.

Клоп го закъса доста в средата на терена, където след контузения капитан Хендерсън, в лазарета влезе и дург основен халф - Емре Джан. Той изтърпява втори мач наказание, но по-лошата новина, че може да пропусне срещите до края на сезона заради травмата си. Неговото място в средата на терена ще заеме Джо Алън, който в последно време прави силни включвания от пейката.

Борнемут вече диша спокойно, след като в миналия кръг победи Астън Вила 2:1 като гост и на практика си осигури участието във Висшата лига и през следващия сезон. Афобе и Артър са аут за домакинството на Ливърпул поради травми, а Адам Смит е под въпрос.

"Черешките" играят стабилно в края на сезона (само 2 загуби в последните 7 мача), но срещу по-силни отбори издишат - справка тежките загуби от Сити (0:4) и Тотнъм (0:3). Борнемут загуби последните си четири мача срещу "мърсисайдци" във всички турнири.

Умореният Ливърпул е фаворитът на хартия, но двубоят изглежда на кантар, предвид положението в двата лагера. Напоследък в мачовете и на двата отбора падат доста голове, което е заявка за резултатност в мача.

Резултат: 1:1