Ливърпул - Стоук Сити, мач от 33-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 18:00 часа българско време

Групата на Ливърпул:

Вратари: Миньоле, Уорд Защитници: Ловрен, Туре, Клайн, Сако, Шкъртел, Морено, Смит Полузащитници: Лалана, Милнър, Айб, Коутиньо, Алън, Оджо Нападатели: Стъридж, Фирмино, Ориги Контузени: Хендерсън, Лукас Лейва, Бентеке, Стюърт, Роситър, Гомес, Ингс Наказани: Джан

Групата на Стоук

Вратари: Хаугаард, Гивън Защитници: Пийтерс, Шоукрос, Волшайд, Уилън, Бачман, Бардсли, Халфове: Адам, Ван Хинкел, Къркич, Афелай, Арнаутович, Шакири, Айрлънд Нападатели: Уолтърс, Хоселу, Крауч, Диуф, Одемвинги Контузени: Бътланд, Уилсън, Уолтърс, Камерън (под въпрос), Джонсън, Уелън (под въпрос) Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

В Ливърпул всичко живо мисли за сблъсъка с Борусия (Дортмунд) в Лига Европа и доброто представяне в първия мач на "Сигнал Идуна Парк" (1:1), което даде солидно предимство на "мърсисайдци" за реванша.

Преди него обаче на "Анфийлд" идва коварния отбор на Стоук Сити, който по-рано през сезона създаде доста ядове на Ливърпул, включително и в турнира за Купата на Лигата. Двата отбора са съседи в класирането, като грънчарите (8 място) водят с две точки, но имат и два мача повече.

Мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп го закъса в средата на терена. Капитанът Джордан Хендерсън се контузи и няма да играе до края на сезона. В лазарета още е и Лукас Лейва, а Емре Джан е наказан за два мача.

Очаква се двойка опорни халфове да бъдат Джо Алън и Джеймс Милнър. Вероятно Фелипе Коутиньо ще получи почивка днес, за да е свеж за Европа, като на негово място ще се появи Джордан Айб.

В лагера на Стоук големият липсващ е вратарят Джак Бътланд, който пропуска и Евро 2016. Проблеми през седмицата имаха Шоукрос и Шакири, но най-вероятно ще започнат двубоя на "Анфийлд".

"Грънчарите" изпуснаха възлова победа в миналия кръг, след като водеха на два пъти срещу Суонзи (2:2), но в крайна сметка взеха само точка, а това на практика ги отказа от мераците им за място в евротурнирите догодина.

Ливърпул със сигурност ще има едно на ум за предстоящия реванш с Дортмунд и по тази причина не трябва да си позволява отпускане срещу Стоук. "Мърсисайдци" имат класата и настроението да спечелят този мач и по всяка вероятност ще го направят.

Резултат: 2:1