Саутхямптън - Ливърпул, мач от 31-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сейнт Мерис", 15:30 часа българско време

Групата на Саутхямптън:

Вратари: Форстър, Стекеленбург

Защитници: Ван Дайк, Фонт, Йошида, Соарес, Мартина, Таргет

Халфове: Дейвис, Ромеу, Класи, Мане, Тадич, Уорд-Праус,

Нападатели: Лонг, Пеле, Рийд

Контузени: Остин, Родгригес, Гардош

Наказани: няма

Групата на Ливърпул за мача:

Вратари: Миньоле, Уорд

Защитници: Ловрен, Туре, Клайн, Koулкър, Сако, Смит

Полузащитници: Хендерсън, Джан, Лалана, Бранаган, Айб, Алън, Тейшейра

Нападатели: Стъридж, Бентеке, Ориги

Контузени: Фирмино, Морено, Лукас Лейва, Стюърт, Роситър, Гомес, Ингс

Наказани: Милнър

Прогнозата на Gol.bg:

Възлов двубой между два отбора с мераци за Европа, в момента с равни точки в класирането на 8-о и 9-о място, но Ливърпул с два мача по-малко. "Мърсисайдци" са на гребена на вълната , след като отстраниха върлия враг Манчестър Юнайтед в Лига Европа и показаха, че с пълен състав са много солидни на терена.

В началото на декември миналата година тимът на Юрген Клоп изригна с голяма победа 6:1 именно на "Сейнт Мерис" в мач за Купата на лигата. Оттогава обаче Саутхяптън значително подобри играта си и нов подобен сценарий в момента е немислим.

Още повече, че в навечерието на двубоя Клоп получи нов удар - Роберто Фирмино, който се намира в страхотна форма, получи мускулна травма и отпада от сметките на германския мендижър. Вероятно това ще даде шанс за титулярно място на Дивок Ориги. Левият бек остава проблемен заради травмата на Морено.

В мача с Юнайтед в четвъртък от Лига Европа там игра халфът Джеймс Милнър, но той е наказан за гостуването на "светците". Така титуляр отляво на защитата ще бъде австралиецът Брад Смит. За Ливърпул трите точки са от голямо значение, тъй като предвид двата мача по-малко към момента, "мърсисайдци" имат големи шансове да се намесят в битката за Шампионска лига.

Саутхямптън ще бъде без голаджията Чарли Остин, но за сметка на това в добра форма е Грациано Пеле, донесъл с два гола успеха 2:1 над Стоук Сити в миналия кръг. Нова победа ще остави "светците" в борбата за Лига Европа. Тимът на Роналд Куман играе доста стабилно у дома, като от началото на 2016 г. има само една загуба на своя стадион - 1:2 от Челси след късен обрат на лондончани.

Определено завързан мач, който нищо чудно да се реши от индивидуални проблясъци. Очакват се голове и в двете врати, но има голяма вероятност да са по равно.

Резултат: 1:1