Бразилдкият халф Алекс Тейшейра все още таи надежди за трансфер в Ливърпул, макар и вече да бе продаден в китайския Жянсу Сунин, твърди бивш съотборник на футболиста.

Той бе приоритет на Червените през януари, но колкото и да го искаха, те не успяха да се споразумеят с Шахтьор, който продаде играча за невероятните 38 милиона паунда в Китай. 

Играчът на Фенербахче Жозеф Де Соуса, който е близък приятел на Тейшейра от престоя им във Вашку да Гама, обаче настоява, че полузащитникът все още мечтае да облече екипа на мърсисайдци. 

„Говорих си с Алекс и той ми каза, че преговорите за трансфера му в Ливърпул са били много напреднали. Следващият път, когато го чух вече бе подписал с клуба от Китай“ каза Де Соуса.

„Мога обаче да кажа, че той силно искаше да отиде в английската Висша лига и все още си мечтае за това в своето сърце, съдейки по това, което ми разказа. Разбира се, че той предпочиташе да играе за Ливърпул, да играе в Англия".

"Във футбола обаче се случват и такива неща. Мисля, че този трансфер е добър за него и за семейството му. Нашата кариера е кратка и ако можеш да играеш в добро първенство срещу добри пари, няма по-хубаво“ добави той.