В Ливърпул потриват доволно ръце от завръщането на звездата в атака Даниел Стъридж. Нападателят вкара гол при внушителната победа 6:0 като гост на Астън Вила, след като не бе играл във Висшата лига от началото на октомври миналата година.

Самият Стъридж не обели дума за завръщането си в игра, тъй като е обиден заради постоянните слухове около контузиите му. Вместо него се изказа капитанът Джордан Хендерсън, който предупреди конкурентите във Висшата лига, че със Стъридж Ливърпул ще им създаде много проблеми.

"Всички знаят колко добър е Дани, но понеже го нямаше известно време, хората забравят за класата му. Надяваме се да е здрав за напред, ще създава много проблеми на съперниците", коментира Хендерсън.

Заради дългото отсъствие от терена през този сезон, Стъридж наскоро бе пропуснат от националния селекционер Рой Ходжсън като евентуален вариант за атаката на Англия на Евро 2016.

"Когато е във вихъра си, Стъридж е един от най-добрите нападатели в света. Движение, подаване, завършващ удар - има всичко. Удава му се един шанс, вкарва гол и това прави разликата", каза още Хендерсън за своя съотборник.