Астън Вила - Ливърпул - мач от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия, стадион "Вила Парк", 16:05 часа българско време

Групата на Атън Вила: Гузан, Бън, Хътън, Бакуна, Ричардс, Окоре, Лескът, Кларк, Сисоко, Ричардсън, Уестууд, Лайдън, Дейвис, Верето, Санчес, Агбонлахор, Синклеър, Гестед

Кoнтузени: Грийлиш, Козак, Траоре, Амави

Накзани: Аю

Групата на Ливърпул: Миньоле, Уорд, Клайн, Туре, Сако, Морено, Хендерсън, Лукас, Джан, Милнър, Фирмино, Лалана, Фланаган, Коулкър, Айб, Стъридж, Бентеке, Ориги

Контузени: Алън, Гомес, Роситър, Ингс

Наказани: няма

Прогнозата на Gol. bg:

Отпадането на Ливърпул от ФА Къп през седмицата (1:2 от Уест Хям след продължения) се прие трудно в лагера на "мърсисайдци".

Крайно време е отборът на Юрген Клоп да надигне глава във Висшата лига, където изостана твърде много от четворката. Завръщането в игра на звездите Фелипе Коутиньо и Даниел Стъридж дава поводи за оптимизъм в атака. В защита може да се появи Стивън Коулкър на мястото на неубедителния Коло Туре.

В лагера на "Вила" има доста контузии, като последната е от сряда, когато младокът Джак Грийлиш получи травма и отпада от сметките на мениджъра Реми Гард.

За сметка на това обаче в състава се връщат Руди Гестед и Карлос Санчес. Бирмингамци са с единия крак в Чемпиъншип, но ще се борят със зъби и нокти да оцелеят, докато имат теорeтични шансове.

Гостуване на последния влиза в графата задължителни три точки за Ливърпул, предвид лошите резултати напоследък.

Още повече, че в последните си пет визити на "Вила Парк" "мърсисайдци" четири пъти си тръгват като победители. Едва ли ще бъде много лесно, но тимът на Клоп изглежда по-близо до успеха в този мач.

Резултат: 0:1