Ливърпул - Съндърланд - мач от 25-ия кръг на Висшата лига на Англия, стадион "Анфийлд", 17:00 часа българско време

Вероятни състави:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Сако, Морено, Лукас Лейва, Хендерсън, Алън, Милнър, Лалана, Фирмино

Резерви: Уорд, Коулкър, Енрике, Бранаган, Айб, Джан, Бентеке

Контузени: Гомес, Ингс

Наказани: няма

Съндърланд: Маноне, Джоунс, Коне, О'Шей, Ван Анхолт, Казри, Мвила, Катърмол, Кирхоф, Борини, Дефоу

Резерви: Пикфорд, Кабул, Йедлин, Родуел, Ленс, Джонсън, Тойвонен

Контузени: Ларсон

Контузени: няма

Прогнозата на Gol.bg:

След серия от три поредни мача без отбелязан гол Ливърпул трябва да се реваншира с победа срещу предпоследния в класирането на Висшата лига Съндърланд. "Мърсисайдци" вече изостават на 6 точки от мястото за Лига Европа и нямат право на грешка в подобни мачове. Съндърланд пък води люта битка за оцеляване и в предишния кръг показа, че няма да се предаде без бой, след като изпусна поне точка от мача с Манчестър Сити (0:1).

В лагера на Ливърпул Коутиньо, Ориги, Стъридж и Шкъртел вече тренират, но мениджърът Юрген Клоп няма да ги включи в групата за мача. Според медиите в Англия Джо Алън ще започне титуляр в халфовата линия за сметка на Емре Джан, който е в слаба форма напоследък. На върха на атака вероятно отново ще бъде Роберто Фирмино. Резервата Кристиан Бентеке пък има 7 мача срещу Съндърланд, откакто играе във Висшата лига, в които е вкарал 6 гола.

За Съндърланд контузен е Себастиан Ларсон, а под върпос са Ян М'Вила и Джармейн Ленс, които ще преминат фитнес тест в часовете преди двубоя. "Черните котки" го закъсаха на дъното, след като загубиха в 7 от последните си 10 мача. Мениджърът Сам Алърдайс е под пара, тъй като е във фаза от първенството, в която само точката няма да е достатъчна - нужни са победи. Неговият отбор обаче има най-слабата защита във Висшата лига - 47 гола от началото на сезона.

Съндърланд няма победа на "Анфийлд" от 16 мача (8 загуби, 8 равенства) насам, като за последно е спечелил като гост на Ливърпул през 1983 г. (1:0). "Черните котки" нямат отбелязан гол в последните три двубоя между двата отбора. На хартия "мърсисайдци" изглеждат безспорен фаворит и всякакъв изход на мача освен домакинска победа ще бъде голяма изненада.

Резултат: 3:1