Лестър - Ливърпул - мач от 24-ия кръг на Висшата лига на Англия, стадион "Кинг Пауър", 21:45 часа българско време

Групата на Лестър:
Шмайхел, Шварцер, Симпсън, Де Лает, Фукс, Василевски, Хут, Морган, Кинг, Дринкуотър, Канте, Олбрайтън, Инлер, Грей, Марез, Варди, Улоа, Оказаки

Контузени: Джеймс, Шлуп
Наказани: няма

Групата на Ливърпул:
Миньоле, Уорд, Клайн, Ловрен, Сако, Коулкър, Туре, Фланаган, Морено, Лукас Лейва, Джан, Хендерсън, Милнър, Фирмино, Лалана, Алън, Айб, Бентеке

Контузени: Гомес, Ингс
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Дербито в междинния 24 кръг крие голяма интрига. Лидерът Лестър, който вече 43-и ден е начело в класирането, ще се надява да запази преднината си пред конкурентите. Историята показва, че вече 11 поредни години отборът, който води в началото на февруари, вдига титлата в края на сезона. Ливърпул също има крещяща нужда от трите точки, за да се доближи до местата в Европа, където в момента са Уест Хям и Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на "лисиците" Клаудио Раниери няма сериозни проблеми около състава си и отново ще чака на двете си звезди Риад Марез и Джейми Варди за нов подвиг в първенството. Алжирецът има принос за 21 гола (13 попадения и 8 асистенции) на своя тим - най-много от всички футболисти във Висшата лига. Варди, който пък има 16 гола на сметката си досега през сезона, е нападателят с най-много отигравания на топката в противниковото наказателно поле - 146.

От другата страна Юрген Клоп ще хвърли всичко най-добро към момента, след като през уикенда даде почивка на основни играчи срещу Уест Хям (0:0) за ФА Къп. В състава ще се завърнат капитанът Джордън Хендерсън, Емре Джан и Роберто Фирмино. В лагера на Ливърпул се разбра, че от тази седмица тренировки започват Стъридж, Коутиньо, Ориги и Шкъртел, които се възстановиха от травми. И четиримата обаче няма да попаднат в групата за гостуването на Лестър тази вечер.

Ливърпул доминира в последните мачове между двата отбора. "Мърсисайдци" имат 5 победи и 2 равенства от последните 7 сблъсъка, като в края на миналата година спечелиха домакинството си на "Анфийлд" с 1:0. Лестър определено има футболни аргументи да спре негативната серия, особено на своя стадион "Кинг Пауър". При всички положения обаче Ливърпул ще излезе със самочувствие и ще се бори със зъби и нокти за победата.

Резултат: 1:1