Полузащитникът на Шахтьор Донецк Алекс Тейшейра проговори, след като трансферът му в Ливърпул е на път да пропадне. Както е известно, украинците искат поне 35 милиона паунда за него.

"Шахтьор получи една официална оферта от Ливърпул и я отхвърли. Нямам представа защо. Беше страхотна оферта и аз съм разочарован. Но мениджърът и клубът решиха така. Затова сега чакам и се опитвам да бъда спокоен", каза Тейшейра пред NBC Sports.

"Ливърпул е огромен клуб и много велики футболисти са играли там. За мен ще е чест да нося фланелката на този клуб. Зная, че агентът ми все още работи по трансфера, за да ми помогне да отида в Ливърпул. С Коутиньо сме играли заедно като 10-годишни и ще е забавно да играем пак заедно."

"Стилът ми на игра е такъв, че винаги се опитвам да вкарам гол. Със сигурност мога да подсиля Ливърпул в атака, особено ако играя с тези талантливи футболисти в техния отбор. Висшата лига е най-силното първенство в света и чувствам, че това ще бъде правилната крачка за мен."

"Вече съм на 26 години и това е възраст, на която искам да пробия в националния отбор на Бразилия. Световното първенство през 2018 година навярно е последният ми шанс да играя за Селесао. Затова искам да отида в голям клуб и да играя на най-високо ниво", добави Тейшейра.