Бившият уругвайски футболист Густаво Пойет смята, че продажбата на Луис Суарес в Барселона през лятото на 2014 година е довела до уволнението на бившия мениджър на мърсисайдци Брендън Роджърс.

"Днес Луис е част от една от най-силните нападателни линии в историята на футбола. Това го прави много специален", каза Пойет пред Omnisport.

"В Англия той направи големи неща още през първата си година там, но през втората направо беше уникален. Хората не разбраха думите ми, че Ливърпул почти спечели титлата на Ливърпул. Исках да акцентирам върху неговата значимост за тима. Не говорех против клуба."

"Това се случва във всяка част на света. Наполи стана шампион заради Диего Марадона, но това не значи, че онзи техен отбор беше нищо без него. Наполи все още е велик клуб. Но очевидно със Суарес в състава Ливърпул беше по-добър отбор."

"Напускането му костваше много на Ливърпул, включително работата на Брендън Роджърс. Навярно ако Суарес още играеше за тях, Роджърс щеше да бъде мениджър на Ливърпул и в момента", каза още Пойет.