Легендата на Ливърпул Стивън Джерард разкри, че е получил трогателно писмо от мениджъра на Челси Жозе Моуриньо през месец март, което е сложил в рамка.

Интересното е, че дългогодишният капитан на мърсисайдци е бил изненадан, защото е получил бележката от капитана на "сините" Джон Тери, влязъл за кратко в ролята на пощальон.

Случката се разиграла по време по време на благотворителния мач "Джерард срещу Карагър", състоял се на стадион "Анфийлд" на 30 март.

"Това беше един благотворителен мач на Анфийлд. Джон Тери беше достатъчно любезен да ми достави писмо. Каза ми да го отворя, защото било изненада", разкри Джерард пред BT Sport в присъствието на Моуриньо.

"Когато се прибрах у дома отворих писмото и то беше от този приятел тук (б.р. посочва Моуриньо). Беше наистина много трогателно."

"Сега писмото е в рамка на видно място в къщата ми. То наистина значи много за мен, защото ме докосна и показва какво той дава на играчите извън терена."

"Дори на противниковите футболисти. Дори когато става дума за футболист, който му е отказал два-три пъти. Той все още е останал джентълмен и достатъчно скромен, за да отдели време и да ми напише писмо", добави Джерард.

 

 
Gerrard: I framed the letter Jose wrote to me

"I framed the letter Mourinho wrote to me!" Steven Gerrard tells Clare Balding of his respect for 'gentleman' Jose Mourinho.Watch Mourinho and Gerrard on the #ClareBaldingShow this Thursday, 8pm, BT Sport 1.

Публикувахте от BT Sport в 15 декември 2015 г.